Motorsport

Voorbeschouwing seizoen 2018

door Ruud Sleper

Het nieuwe motorsportseizoen dient zich aan en de meeste kalenders zijn bekend (over die van de IDM bestaat nog steeds onzekerheid). Geen jubileumwedstrijden dit jaar zoals in 2017 de 500e cross en de 750e motorwedstrijd. Wel half april naar Brands Hatch. Waarschijnlijk wat minder wedstrijden en alleen de betere en bijzondere wedstrijden op mijn lijstje. Voor het eerst naar een WK Superbikewedstrijd. Op 22 april in Assen en gecombineerd met een weekje Midlaren. De vier wedstrijden van de Dutch Masters of Motocross wil ik wel weer allemaal bezoeken. De finale is tijdens de Zwarte Cross en is verdeeld over drie dagen. Kaartjes heb ik al en dezelfde stacaravan als in 2017 is ook weer gehuurd. Van de vijf wedstrijden van het ONK zijspan bezoek ik er waarschijnlijk maar twee of drie. De datums op de kalender van de Supermoto zijn gunstiger gepland en daar kan ik er wel één van bezoeken (Lelystad 13 mei / Enter 17 juni). Aan het einde van het seizoen, net voor mijn verjaardag staat de BSB in Assen op het programma.

Bij de motocross wordt de naamgeving (weer) aangepast. Dit vanwege het feit dat zowel twee- als viertakt dezelfde cilinderinhoud mag hebben). MX1 wordt 500cc en MX2 250cc.

2 gedachten over “Motorsport

 • 27 februari 2018 om 08:56
  Permalink

  De agenda is niet compleet!Waar is de Zwarte Cross bijvoorbeeld

  Beantwoorden
 • 27 februari 2018 om 08:58
  Permalink

  Hallo Gerard, dat klopt. De voorbeschouwing gaat over de eerste helft van het jaar!
  Bedankt voor je reactie.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *