Motorcross Dutch Masters Oldebroek

Motorcross Dutch Masters Oldebroek

door Ruud Sleper

Oldebroek ligt in de “Bible Belt” op de Veluwe. Dat betekent geen wedstrijden op zondag. Het crosscircuit mag slechts één weekend per jaar gebruikt worden, want het is omgeven door boerderijen en woningen. Dus worden de wedstrijden in het paasweekeinde gehouden.

Op zaterdag de trainingen en kwalificaties bij een Grand Prix voor de zijspannen (vaak gehouden hier) of, zoals deze Pasen, op zaterdag een regionale cross en op paasmaandag de Dutch Masters of Motocross. Een compact circuit dat dit jaar wat aangepast was en nu met iets betere voorzieningen voor het publiek, dat ondanks het kille weer in grote getale was opgekomen.

Sterke bezetting in alle vier klassen en een programma dat vlot werd afgewerkt. Grote publiekstrekker is natuurlijk Jeffrey Herlings in de 500cc en uiteraard won hij beide manches. Steeds door halverwege de wedstrijd van 30 minuten plus één ronde de eerste plaats over te nemen van de Fransman Roman Febvre.

Veel buitenlanders aan de start en slechts Glenn Coldenhoff wist in de tweede manche met een vijfde plek een toptienplaats te veroveren. Ook in de 250cc was het podium in beide manches geheel buitenlands. Gelukkig doen in de twee lichtste klassen (85cc en 125cc) de Nederlanders het een stuk beter. In de lichtste klasse, de 85cc, voor crossers in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar, maken de beide Kays (Kay Karssemakers en Kay de Wolff) de dienst uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *