Karlien Sleper

Een kijkje bij de bobsleetraining van Karlien Slepers

Karlien Sleper doet aan bobsleeën. Ze heeft twee jaar gebobsleed voor Nederland. Momenteel zit ze in het Oostenrijkse team, want Nederland heeft op dit moment geen damesteam. Wij mochten een kijkje nemen op de training dat plaatsvond in Harderwijk, de enige bobsleebaan van Nederland.


training in Winterberg

IJsbanen om bobsleeën te oefenen kent Nederland niet, daarvoor moet je toch echt richting Duitsland. Deze baan in Harderwijk biedt de mogelijkheid om de start te oefenen. Karlien doet al jaren aan

atletiek, dat sluit volgens haar goed aan op het bobsleeën. Via via is ze met het bobsleeën in aanraking gekomen. Haar positie: remster. ‘Ik ben met atletiek werpster, maar mijn hart ligt nu toch echt bij het bobsleeën.’  Ik bobslee nu bijna drie jaar. Bobsleeën geeft echt een adrenalinekick, je duwt zo’n slee aan van meer dan 170 kilo en aan het eind van de rit stap je uit en denk je: ja, nu ga ik nog een keer.’

En prijzen? Bij het bobsleeën gaan de podiumplekken tot en met plek 6. Vorig jaar is Karlien tijdens de juniorenkampioenschappen zesde geworden. ‘De hoogste klassering die ik zowel met Nederland als met Oostenrijk heb gehaald is de vierde plek.’

Ook zit er verschil in bobsleebanen. De ene baan heeft ‘slechts’ twaalf bochten, en de andere baan kan er wel drieëntwintig hebben. ‘Op de ene baan moet je ook veel harder sturen dan op de andere baan, dat gebeurt met twee touwtjes.’

In het filmpje vertelt ze onder andere of ze bobsleeën eng vindt en wat ze precies doet. Ook zie je hoe zo’n starttraining in zijn werk gaat en komen er beelden voorbij van Karlien en pilote Katrin Beierl op de ijsbaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *